Üdvözöljük a DHK Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. oldalán!

Bemutatkozás

Bemutatkozás

A DHK Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaságot (DHK Zrt.) a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (FŐTÁV Zrt.) és a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. alapította 2000. április 18-án. A vállalat alapításakor a FŐTÁV Zrt. fő célja az volt, hogy a nála lejárt  követeléseket folyamatosan értékesíthesse, továbbá ezen hátralékokat az új társaság magas szakmai színvonalon és kellő hatékonysággal kezelje. A DHK Zrt. az első években kizárólag az alapítói által kijelölt tevékenységet, azaz a FŐTÁV Zrt. lakossági követeléseinek faktorálását végezte, melynek során értékes tapasztalatokat szerzett.

A DHK Zrt. 2012 óta más közszolgáltató társaságoktól is vásárol követeléseket, 2016-tól a tulajdonos FŐTÁV Zrt. vállalati ügyfeleivel szemben fennálló követeléseit is kezeli, valamint egyéb külső szolgáltatóktól is vásárol vállalati/intézményi követeléseket. Megalapítása óta stabilan, a pénzügyi szervezetekre vonatkozó, szigorú szabályozási környezet előírásait betartva működik a követeléskezelés területén. Célja, hogy tevékenységével elősegítse ügyfelei üzleti terveinek megvalósulását, javítsa azok likviditását, vállalkozásaik jövedelmezőségét, mérsékelje az üzleti kockázatot és csökkentse a kétes kintlévőségek kezelése miatt felmerülő költségeket.

A DHK Zrt. 2018-ban a FŐTÁV Zrt. egyszemélyes tulajdonába került.Eddig összesen több mint 41 milliárd forintnyi követelést vásárolt meg. Jelenleg csaknem huszonhétezer ügyfél közel 8 milliárd forint összértékű tartozását kezeli.