Üdvözöljük a DHK Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. oldalán!

Hátralékkezelés folyamatai

Hátralékkezelés folyamatai

A DHK Zrt. követeléskezelési gyakorlata során minden esetben törekszik az Adósokkal történő együttműködésre, annak érdekében, hogy a tartozás a lehető leggyorsabb, legköltséghatékonyabb módon kerülhessen rendezésre.

A követeléskezelés során társaságunk a fokozatosság elvének megfelelően jár el, a tartozással kapcsolatban telefonon, illetve írásban is tájékoztatja ügyfeleit a rendelkezésre álló elérhetőségeken. Sikeres kapcsolatfelvétel esetén, ügyfeleink együttműködését feltételezve, közös adósságrendezési megoldás kidolgozására törekszünk, mely az adósok számára elfogadható terhet, a DHK Zrt. részére pedig elfogadható feltételek melletti adósságrendezést jelent.

Amennyiben a kapcsolatfelvétel eredménytelen, vagy nem sikerül közös megoldást találni a fennálló követelés megfizetésére, társaságunk ügyfél látogatókat vesz igénybe, bízva abban, hogy a személyes kapcsolatfelvétel elősegíti a megoldáskeresést, illetve adósaink életkörülményeinek pontosabb ismerete lehetővé teszi személyre szabott adósságrendezési megoldások kialakítását.

Abban az esetben, ha eredménytelenül zárulnak az együttműködésen alapuló adósságrendezési törekvések, a DHK Zrt. minden lehetséges jogszabályokban biztosított módon eljár az adósokkal szemben a követelés beszedésének érdekében.

Ilyen eljárások lehetnek:

  • Fizetési meghagyás
  • Peres eljárások
  • Végrehajtási eljárás

A követeléskezeléssel kapcsolatos valamennyi felmerülő költség az adósokat terheli, melyek mértéke esetenként meghaladhatja a követelés 10%-át.