Üdvözöljük a DHK Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. oldalán!

Engedményezni, követelést eladni kívánó vállalatoknak

Engedményezni, követelést eladni kívánó vállalatoknak

A DHK Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. (DHK Zrt.) 2000 óta végzi követeléskezelési tevékenységét. A Társaság pénzügyi szolgáltatókra vonatkozó engedéllyel rendelkezik és folyamatos MNB felügyelet alatt működik, valamint a Fővárosi Önkormányzat felé is magas szintű szakmai és etikai elvárásoknak kell megfelelnie.

A DHK Zrt. a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (FŐTÁV Zrt.) többségi és a Budapest Főváros Vagyonkezelő Zrt. kisebbségi tulajdonlásával jött létre, a FŐTÁV Zrt. lejárt követeléseinek behajtására. A BVH Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt. felügyelete alatt, a FŐTÁV csoport tagjaként a közműszektor követelésinek kezelésében egyedülálló szakértelemre tett szert. A Társaság eddig több, mint 39 milliárd forintnyi követelést vett át a FŐTÁV Zrt-től. Erre a tapasztalatra építve döntött úgy a Társaság vezetése, hogy növeli ügyfelei számát és ezt a célt teljesítve 2012. óta több – első sorban közműszolgáltató – társaság követelésállományát is átvette. Távhőszolgáltatók közül a FŐTÁV Zrt. mellett a Váci Távhőszolgáltatási Kft. követeléseinek egy részét is megvásároltuk. Emellett más közműszolgáltató társaságok követeléseinek kezelését is végezzük. A DHK Zrt. jelenleg csaknem harmincezer ügyfél 8,2 milliárd forintot meghaladó összértékű tartozását kezeli.

A DHK Zrt. behajtási tevékenysége kiterjed a felszólító levelektől kezdve a telefonos, személyes felkeresésen át a jogi behajtási folyamatokig, amiket folyamatosan képzett munkatársak, szakemberek végeznek sikeresen. Ismerjük az adósainkat, folyamatosan elemezzük és fejlesztjük a behajtási tevékenységünket a lehető leghatékonyabb működés elérése érdekében.

A DHK Zrt. minden egyes alkalommal következetesen végigviszi a megkezdett behajtási folyamat összes szükséges lépését.

A DHK Zrt. olyan szakemberekkel dolgozik, akik minden esetben arra törekszenek, hogy pontosan megismerjék az adós problémáit, pénzügyi helyzetét és elkötelezettek arra vonatkozóan, hogy megoldást találjanak az adósság rendezésére, ennek érdekében Társaságunk együttműködik az önkormányzatok családsegítő irodáival is.

A DHK Zrt.-nek fontos a személyes elérhetőség és az érthető kommunikáció, ezért Budapesten jól megközelíthető, forgalmas helyeken rendelkezik hátralékkezelési pontokkal, ahol a kollégák hosszabbított nyitva tartással is várják az adósokat. A DHK Zrt. saját telefonos ügyfélszolgálatot üzemeltet, ha szükséges kijáró tevékenység révén személyes tájékoztatást is nyújt az ügyfelek adósságrendezési lehetőségeire vonatkozóan, például a részletfizetési megállapodásról. Az adósok elégedettsége javítja a fizetési morált a havi számlák tekintetében is.

A DHK Zrt. hatékonyságát fokozza, hogy a követeléskezelési szoftverét kifejezetten Társaságunk igényei alapján fejlesztették ki, ami a fizetési meghagyások és végrehajtási eljárások tömeges, elektronikus beadását is szolgálja.

A DHK Zrt. a követeléskezelés fenti feladatait magasan képzett, tapasztalt szakemberek részvételével, udvarias és etikus módon, a jogszabályok messzemenő figyelembevételével látja el.

Tevékenységünk rövid bemutatásából is kitűnik Társaságunk sikeres működése. A DHK Zrt. 15 éves szakmai tapasztalata, önkormányzati tulajdonosi háttere és hatékonysága révén méltó partnere lehet az Ön vállalatának.

 

Lépjen kapcsolatba a DHK Zrt. munkatársaival, hogy megvizsgálhassuk hátralék portfólióját és kedvező árajánlatot tehessünk annak megvételére!

E-mail cím: dhk@dhkzrt.hu

Titkársági telefonszám: 06-1-430-28-19

Postacím: 1509 Budapest, Pf.14.